Ostrov Bali, je místem, které svou přírodou a místní kulturou inspirovalo nespočet návštěvníků. Přesto, že již několikrát byl ostrov a ostrované předlohou pro nejeden film či knihu, stále dokáží překvapovat a klást otázky nutící cestovatele, ale i čtenáře k zamyšlení.
Kniha Léčivá síla Bali (od autorů Lenka Ježková a Václav Tůma) je rozdělena do tří částí. V první části se seznámíte s příběhem skutečného, stále žijícího, místního léčitele, který je sepsán podle skutečného setkání. Druhá a třetí část je tvořena kuchařkou a herbářem. A právě kuchařka je důvodem, proč po knize sáhnete hned několikrát. Lahodná chuť a jednoduchá příprava balijských pokrmů vám přinese kousek Indonésie do vašeho domova.
Čím vás obsah osloví
RECEPTY BALIJSKÉ KUCHYNĚ
Není tajemstvím, že i jídlo je jedním z faktorů, který ovlivňuje zdraví a život. Pokud vás láká ochutnat Bali a chcete si přinést trochu ostrova na svůj jídelní stůl, tak právě třetí část knihy bude ta, po které určitě sáhnete opakovaně. Vybrané recepty kopírují základní pilíře balijské kuchyně.
LÉČIVÁ SÍLA BALI
Pohostinnost a úsměv je součástí života ostrovanů a samotné balijské kultury. Na ostrově jsou ale i muži jako je amedský léčitel Gede, který ovlivňuje životy ostatních a pomáhá nejen místním a kraji, ale v případě potřeby také cestovatelům. V první části knihy poznáte Gedeho i jeho příběh. Dozvíte se, co mě během setkání naučil o vnímání místní kultury i sebe samotného.
GEDEHO BALIJSKÝ HERBÁŘ
Malý herbář z Gedeho bylinné zahrádky představuje základní rostliny, které využívá náš balijský léčitel. Dozvíte se o rostlinách známých i méně známých, více či méně exotických, které při správném použití či úpravě dokáží vyléčit nebo alespoň pozitivně ovlivnit nemoci nebo jejich symptomy.
Kde je možné knihu zakoupit?
Na webových stránkách www.knihyzcest.cz
nebo v Atollo Pizzeria & Ristorante, Mariánská 285, 261 01 Příbram
Kdy proběhne křest knihy?
Celá událost se uskuteční 23.2.2019 od 14:00 v prostorách sálu restaurace Atollo Příbram, Mariánská 285, Příbram VI/Březové Hory.
Kromě samotného křtu knihy je na celé odpoledne naplánován pestrý doprovodný program. Potkáte se jak s autory knihy, tak i s ústřední postavou příběhové části, balijcem Gedem, který právě pro tuto příležitost navštíví Českou republiku.
Atollo Pizzeria & Ristorante připravila tématické menu. Bude servírovat některé z vyhlášených receptů balijské kuchyně a pozor už od pátku.
Menu pátek 22.2.2019 od 11-22 hodin
Polévka: Rybi s kokosový mlékem,
Hlavní chod: Chicken Taliwang (kuře Taliwang),
Desert: Dadar (palačinky plněné kokosem)
Menu sobota 23.2.2019 od 11-23 hodin
Polévka: Soto Ayam,
Hlavní chod: Nasi goreng,
Desert: Dadar (palačinky plněné kokosem)
Program samotného křestu v sobotu 23. února 2019
14:00 - Zahájení
14:30 - Taneční vystoupení - balijské tance
14:45 - Jak se žije v Indonésii - vypráví cestovatel Lukáš Klíma
16:00 - Odpolední posezení s balijcem Gedem
16:30 - Taneční vystoupení - balijské tance
17:00 - Křest knihy
17:30 - Autogramiáda & volná zábava
Hlavními partnery knihy a celého projektu jsou:
Appia Travel
Lucky Diving
kecall